Stompwijk – Bij de bouw van het Kulturhus is het hoogste punt bereikt, een feestelijk moment voor Stompwijk. Vanaf oktober biedt het Kulturhus onderdak aan basisschool Maerten van den Velde, het Dorpshuis Stompwijk met al zijn gebruikers, Kinderopvang Zoeterwoude, de Bibliotheek aan de Vliet en Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West.

Het bereiken van het hoogste punt is een memorabel moment om met alle toekomstige gebruikers bij stil te staan. Vanmiddag hesen leerlingen van de school de vlag van het Kulturhus. Met de vlag in top is de vorm van het nieuwe Kulturhus goed herkenbaar als markant punt in het centrum van Stompwijk.

Het toekomstige Kulturhus is vooral ook een ‘huiskamer’ voor de hele Stompwijkse gemeenschap, van jong tot oud. Symbolisch wijdden de bouwers en vertegenwoordigers van de gebruikers deze huiskamer vrijdag dan ook in met het welverdiende traditionele ‘pannenbier’. De leden van het kernteam hebben de afgelopen jaren volhardend gewerkt aan de totstandkoming van het Kulturhus. En de bouwers zetten een grote prestatie neer om in een periode van slechts tien maanden het Kulturhus te realiseren.

Het Kulturhus wordt een toekomstbestendig, hoogwaardig duurzaam gebouw dat voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van binnenklimaat, licht en akoestiek. Voor het schoolgedeelte betekent dat Frisse Scholen Klasse A. Daarnaast is het Kulturhus een onderhoudsarm, gasloos gebouw, dat bovendien minimaal zijn eigen energie opwekt; energieneutraal dus. Het heeft een speciaal ontworpen dak met zonnepanelen en er zijn verschillende innovaties toegepast.

Het Kulturhus wordt gebouwd volgens het Slimbouwen- gedachtengoed van prof. dr. Jos Lichtenberg, waardoor licht, flexibel, snel en kostenefficiënt kan worden gebouwd.

Bron: Het Krantje 

Categorieën: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *