Wie zijn wij?

Stichting Asafoetida is officieel in 1971 opgericht en geregistreerd met als belangrijkste doel het vermaken van de Stompwijkse jeugd. Hier wordt wekelijks invulling aan gegeven in de ruimte onder het Dorpshuis gevestigd in de kern van Stompwijk. De dagelijkse besturing van de jongerensociëteit ligt momenteel in handen van een jeugdige werkgroep die luistert naar de naam: “Base”. Het dagelijkse bestuur wordt om de zoveel jaar vernieuwd, zodat het een jongerensociëteit blijft van jongeren, voor jongeren. Ieder bestuur kiest zijn eigen naam. De voorgaande besturen van 1971 tot op heden zijn als volgt geweest: Asafoetida, Oase, Team O’Neill, de Kick, het Kiertje, de Toko, Orion, The Limit, Beatz en Infinity.

De activiteiten die worden georganiseerd door het dagelijkse bestuur hebben als doel de jeugd van Stompwijk te vermaken. Denk hierbij aan uiteenlopende activiteiten van een tienerdisco (11 tot 15 jaar) tot aan een jaarlijks terugkerende reünie voor de oudere jeugd van 21 jaar en ouder. Naast deze avonden organiseert het dagelijkse bestuur ieder jaar om een carnavalskar te bouwen met de jeugd (van rond 16 tot 18 jaar) ter promotie van de jongerensociëteit tijdens de carnavalsoptocht in Stompwijk en Leidschendam.

Tot 2006 organiseerde Stichting Asafoetida een jaarlijks terugkerend popfestival met de naam Stomppop. Ruim 25 jaar lang was Stomppop een zeer succesvol festival waar veel bekende artiesten op het podium hebben gestaan. Enkele voorbeelden daarvan zijn Harry Slinger, Van Dik Hout, Di-rect, T-Spoon, Koos Alberts, Mental Theo en Anouk. Vandaag de dag luistert het evenement naar de naam Stompwijk Summerland en ook hier is een jeugdige werkgroep van ruim 25 jongens en meiden verantwoordelijk voor.

Naast het doel van de Stichting Asafoetida om jongeren in en rondom Stompwijk te vermaken is het dagelijks besturen van zo’n jongerensociëteit een uitstekende leerschool gebleken voor bestuursleden. Zo zijn diverse oud bestuursleden inmiddels uitgegroeid tot volwaardige ondernemers op lokaal en zelfs internationaal niveau. Iets om trots op te zijn als Stompwijker!